7 Temmuz 2011 Perşembe

DIY - TOM BINNS Ethno Teknik - Hand-Painted Crystal Necklace


TOM BINNS'in Swarovski kristal taşları el boyaması yaparak oluşturduğu tekniğe ETHO TEKNİK deniyor. Bu tekniği kullanarak siz de TOM BINNS 'in punk stil fakat etnik esintili koleksiyonunun bir parçasını üzerinizde taşıyormuş edalarında parti, açılış ve davetler de salınabilirsiniz. Bunun için bize lazım olan gösterişli kristal taşlardan oluşan kolye, küpe veya bileklik. Benim üzerinde çalıştığım kolye aslında anneciğime ait. Babam kendisine 37 sene önce hediye etmiş. Uzun zamandır da bende duruyordu.Küpe ve bilekliğini arasıra kullandım fakat kolyeyi hiç kullanma fırsatım olmamıştı. Bu değişiklikten sonra yeğenimin düğününde neon sarı renkli portföyümle birlikte kullanmayı planlıyorum.Kolyeyi boyamayı düşündüğümü anneme söylediğimde kadıncağızın biraz içine oturmuş, kimbilir ne hale gelecek demiş ama beni kırmamak için susmuş.
Sonucu görünce içi rahatladı ve çok beğendi. Arasıra ona da ödünç veririm artık KOLYEMİ:)
GELELİM KOLYEMİZİN YAPIM AŞAMALARINA:
  Aslında aşama demek yanlış çünkü sadece tek işlemden oluşan kolay, hızlı ve gerçekten sonucun harika olduğu bir teknik bu.  Burada daha çok ETHNO TEKNİK hangi renklendiricilerle uygulayabilirsiniz onlar hakkında geniş bir bilgi vereceğim. Kristal taşları boyamak için ben neon renklerde uni-PAINT Marker  kullandım. Fakat siz neon renklerde ojeler ve cam boyası da kullanabilirsiniz. Oje ve cam boyasında sonuç daha parlak olacaktır.
Oje çok ekonomik ve pratik bir yol olacaktır. Fakat zamanla soyulma ve dökülme yaşanabilir. Uzun bir zama  da olsa bir süre sonra renklerin üzerinden yenilemek gerekebilir. Bunu da hatırlatmış olayım. Oje kullanmak isterseniz  Flormar   Neon  -  Nail TherapyNail ART serilerindeki renkleri tavsiye ederim. Sonuç gayet muhteşem olucaktır. Ben uni marker üzerinden bir kezde uygun renklerde flormar oje ile geçtim. Böylece tam istediğim görünüyü elde ettim.



Bir de bu teknik için Pebeo Seramik Boyaları da kullanılabilir. Kuruduktan sonra ısıya ve ışığa dayanıklı, parlak renkli bir tabaka oluşturur. Pişmiş toprak, seramik, porselen, cam, metal, fayans vb. tüm zeminlerde süsleme yapmak için idealdir. Yaklaşık 3 saatte kurur. Kuruduktan sonra çizilmeye karşı dirençlidir. O boyalarla daha opak, taşların üzeri mine tabakası ile kaplanmış  bir görüntü elde edersiniz. Sonuç gayet estetik ve kullanışlı olur. Ethno Tekniği uygulamak için en kalıcı ve doğru boya budur bana göre.Böyle takılar yapıp satabilirim diyorsanız seramik boyalarını kullanmanız uzun vadede en doğrusudur.
Fakat biz süslü hanımlar elimizdeki imkanlarla da harika sonuçlar elede edebiliriz.
Neon renkli rengarenk ojelerimiz bu iş yeterli:)



Sevgiler...

DURU

11 yorum:

  1. E aşkolsun doğrusu, hârika bir teknik bu, modası geçmiş takılar modernleşir. Ben eski broşları şişelere yapıştırmadan keşfetseydin ya bu tekniği:)))

    YanıtlaSil
  2. nedret ablacım bende son 1-2 aydır farkettim bu aksesuarları. uygulamak ve yazıyı yazmak için ancak şimdi fırsatım oldu. olsun bundan sonra denersin mutlaka. hem kolay hem de çok şık bence.

    YanıtlaSil
  3. Fazlasıyla zewkli bi kolye... bayıldım!

    http://myneverland1c.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Renk seçimine bayıldım. Gidip bir sürü boya almak istiyorum.
    Aslında bıraksınlar beni şöyle büyük bir kırtasiyeye. Bir hafta falan sonra delirmemişsem gelip alabilirler. :)

    YanıtlaSil
  5. Harikasınız siz ya!
    E nasıl boyanıyormuş ki bu ya diye mızmızlanıyordum ki tam çok güzel açıkladığınızı gördüm. Azıcık sabretmeliymişim. :P Ojeyle ben de yapabilirim belki böyle bir şeyler. Zaten onun boyaları çıkıncaya kadar ben sıkılırım ondan. Yani tam benlik. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. çok yararlı bir anlatım olmuş bende denemek isterim ama buna benzer bir kolyem yok benki taşlı yüzüklerde deneyebilirim
    anlatım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Harika ya! Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Yine ben!

    Bu kez mimle geldim:

    http://izlerseslervedegoruntuler.blogspot.com/2011/07/sagolsun-erdi-karadeniz-laf-aramzda-bu.html

    YanıtlaSil
  9. süpersin ellerine sağlık.. bayıldım..

    YanıtlaSil
  10. harikaymış , bayıldım bu fikire:)

    YanıtlaSil
  11. Ben de senden feyz aldim ve boyamami yaptim Kelebek;) Malzemeler farkli olsa da, seninki kadar sahane olmasa da fena olmadi benimki de;)
    Cok tesekkurler fikir icin;)

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun