10 Ağustos 2010 Salı

SERAMİK PANO

Üniversitede 3 sene seçmeli olarak seramik dersi almıştım. 4 parçadan oluşan bu 80X80 cm.boyutlarındaki pano da 4. sınıfta yaptığım büyük boyutlu son çalışmamdı. Doğa olaylarını anlatmamız istenmişti. Bunun için önce eskiz çalışmaları yaptık tabii. Seramik hocam Aysun Diniz eskizlerim arasından bir tanesini seçti ve eline makası aldı. Benim "süper oldu bu, harika" dediğim eskizimi makasla kesmeğe başladı. Gözlerimi faltaşı gibi açmış onu izliyorum bir yandan da gitti güzelim eskiz diyordum. Sonra bana şunu suraya yapıştır, bunu buraya yapıştır, bunu sola, şunu sağa derken ortaya bu çıktı. Sonuçtan tabii ki şimdi çok memnunum. Salonumda en güzel yerde asılı duruyor ve benim için çok değerli. Çünkü bu çalışmadan sonra okuldan mezun oldum ve maalesef seramik yapmaya bir daha fırsatım olmadı.
Tema doğa olaylarıydı da sen şimdi burada ne anlattın diye sorarsanız: kırılmalar,yağmur ve dalgaları anlatmak istediğimi söyleyebilirim.

8 yorum:

  1. Harika bir calisma olmus =) iste bakis acısının farkıda bu ya ztn..sanırım onceden bi figurken suan artk deil...seramik modelaj bende ck sewiyrm,en kolayindan basladm işe...polimer kil'den =) buarada ayagn ne durumda tatlım ?

    YanıtlaSil
  2. sağol canım ayağım tamamen düzeldi üzerinde sek sek oynayabiliyorum bile:)

    eskiz daha önce figüre benzemiyordu yine bu tarz bir çalışmaydı fakat hocam benim göremediklerimi kesti biçti,dengeledi aslında.

    YanıtlaSil
  3. Süpper..bna da gondrsene o keyiflerdn,sanırım ruhen ihtiyacım ck var.....

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı Ramazanlar canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Mavi, lacivert bir tarafta, kırmızıya uzanan altın sarısı diğer tarafta... Bu renk paleti uzak doğu sanatında ejderha figürlerinde de kullanılıyor ve gözalıcı sonuçlar veriyor. Tıpkı bu seramikteki gibi...

    YanıtlaSil
  6. EBRULİ;
    çok teşekkürler canım, senin de ramazanın hayırlı olsun.

    Çoşkun Hürsel,

    aslında bu renk paleti imkansızlıklardan dolayı böyle çıkmıştı.sır olarak sınırlı seçeneğimiz vardı ve bende bilinçsizce bu renkleri seçmiştim. demek ki iyi bir şey yapmışım farketmeden:)

    YanıtlaSil
  7. Değerli olmaz mı? Dünyalara değişilmez bu güzelliğin değeri :) Çok çok güzel olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  8. beğendiğine sevindim,teşekkürler Yeşim:)

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun