4 Kasım 2010 Perşembe

Vintage Fashion - Cameo Broş ve Bir Kürk Severin Notları


 Bu broşun üzerinde kullandığım incilerin bir hikayesi var. Hatta bittikten sonra fotoğrafını çekmek için üzerine koyduğum dergi'nin de bir hikayesi var. Bu inciler annemin genç kızken kullandığı incilerle örülmüş bir kemerden çıkma. Biz çocukken kemer ara sıra ortalarda görünüp kaybolurdu. Çünkü annem onu bizden bucak bucak kaçırırdı.En az 35 yıllık bir geçmişi olduğu için artık örüldüğü misineler sökülüp inciler dağılmaya başlamıştı. Annemde en sonunda geçenlerde bana verip "Al bununla sen başka aksesuarlar yaparsın." dedi. Tabii ben bir mutlu oldum ki anlatamam. Elimde pembe beyaz güllü bir cameo kalmıştı. Onunla bu incileri bir araya getirip broşu böyle tasarladım. Anne'ciğime de kemerinden geriye küçük bir hatıra kalsın diye üzerinde kız portresi olan bir cameo ile bu tarz bir broş yapıyorum şu an. Onu da bitince sizinle paylaşırım.


Dergi'nin hikayesine gelirsek ise şöyle. Bu dergi VOGUE -Eylül 2010 İngiltere sayısı. Bir Kürk Severin Notları blogunun sahibi sayın Coşkun Hürsel tarafından yollandı. Kendisi yazın ortalarında bir yarışma başlatmıştı. Bende yarışmaya katıldım, tabii ki cevapları attım. Cevaplarımın çoğu da yanlıştı sanırım. Fakat kendisi öyle kibar ve iyi niyetli biri ki yarışmaya tüm katılanlara bu dergiyi  güzel bir kart eşlinde yolladı. Soruları yanlış cevaplayarak kazandığım bir ödülün hikayesi de bu işte:) Tekrar çok teşekkürler ediyorum buradan kendisine.
Broşu sergilemek için seçtiğim sayfa da Chanel-Coco Rouge reklamının sayfası. Bu arada bu rujun rengine bayıldım:)

20 yorum:

  1. Yazında subliminal mesaj var!!! Ben yazıyı okumadan ilk fotoğrafa baktım, sonra yazıyı okurken "anneme de kız portreli cameodan yapıyorum" kısmında dönüp tekrar fotoğrafa baktım. Çünkü ben zaten onu kızlı cameo sandım, çünkü fonda (dergide) kız vardı. Ben çok düşünürüm böyle şeyleri, etkilenirim. Paylaşmak istedim:)
    Çok romantik olmuş, broş ta sunumunda...
    Öpeirm Durucum :)

    YanıtlaSil
  2. ilk kez duydum bu terimi ve sayende yeni bir şey öğrenmiş oldum sesicim, teşekkürler.subliminal mesaj iyi bir şey mi kötü bir şey mi acep diye mesajını okurken pek bir endişelendim ama sonuçta kötü bir şey değilmiş iyi bari:)

    YanıtlaSil
  3. aaa cidden bende öyle sanmıştım zaten cameo gelince direk bayan silueti olan geliyor aklıma ve sesi ablamın yorumunu okuyunca gül olduğunu farkettim... Vay be büyüksün ablamm;) Bu arada ellerine sağlık Öğretmenimmm:) Çok kibar ve asil bir broş olmuş;)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kapkara camdan Kelebek, şık ve zarif olmuş.Ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. çok beğendim hatta bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ben de nasıl hızlı göz gezdirdiysem, ''annesine de yapar ins...'' şeklinde kaldım.
    Benim cici kızım düşünmez mi hiiiç?
    Çok güzel olmuşlar. Fon da çok hoş.
    Yaptı mı tam yapar kara kızımız:)))

    YanıtlaSil
  7. Birçok reklamda uygulanan, hatta bir çok ülkede kullanılması yasak olan, bilinçaltı hedeflenen bir mesaj tekniği. Mesela en eski Marlboro, Camel reklamlarında kullanılırmış. R.T. Erdoğan bir ara attan düşmüştü. Ata da bu tarz birşey yapmışlar söylentiye göre. Yani istenildiğinde iyi, istenildiğinde kötü amaçlarla kullanılabilecek türden birşey.
    Ben bir ara çok merak etmiştim bu konuyu.
    Bak burada da yazmıştım hatta
    http://www.budur.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=807

    YanıtlaSil
  8. Canım çok güzel olmuş yine, ellerine sağlık :) bu arada yaşlandıkca eskinin tadına varıyor insan .Bazen içinde yaşarken güzellikleri farkedemesekde .

    YanıtlaSil
  9. jeliboncuk;
    Belgin hanım,
    stil sahibi bayanlar,
    beğendiğinize sevindim hepinize teşekkürler:)

    nedük,
    ablacım,kemerin bozmadan son halini ve sökülmüş halini çektim .annem blogda öyle görünce üzülmesin diye ona da bir broş yapmak şart tabii:)
    yazık, kadıncağızın tüm eşyalarına ortak çıkıyorum:)))

    YanıtlaSil
  10. sesiber senin yorumundan sonra gittim baktım neymiş araştırdım. aslında eskiden duyduğum ama ismini hatırlayamadığım bişeymiş. sürrealist resimlerde de çok kullanılıyor aslında bu. R.T. Erdoğan'ın bindiği atı nasıl etkilemişler onu anlamadım ama:)
    yazını da okuyayım şimdi merak ettim.

    YanıtlaSil
  11. kurdele nakışı çok teşekkürler. dediğin gibi insanın yaşı ilerledikçe eskiden önem vermediği eşyalar olaylar birden çok daha değerli oluveriyor.

    YanıtlaSil
  12. sesi verdiğin linki okudum sen bu konuda baya bir araştırma yapmışsın hepsini okudum ve çok şaşırdım. The Eagles / "Hotel California" ile ilgili olanları biliyordum ama diğerlerini hiç duymamıştım.

    YanıtlaSil
  13. Evet o ara pek sarmıştım:)

    YanıtlaSil
  14. belli:) bende bu konuda googla bir dalayım dedim ama sonra vazgeçtim. sabah okula erken gidicem. ben taktım mı sabahlarım biliyorum kendimi:)))

    YanıtlaSil
  15. Ama ben bayıldım bu broşa .Ellerine sağlık arkadaşım cumartesi görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  16. süper olmuş canım, hediyeni de güle güle oku :) öperim.

    YanıtlaSil
  17. Müthiş olmuş ellerine sağlık... İncileri camonun yanına nasıl tutturdun diye sorsam çok mu şey sormuş olurum acaba?

    YanıtlaSil
  18. Sanırım bir keçeye tutturdun. İnciler yarım mı bu arada?

    YanıtlaSil
  19. Vespa GirL Make Up,
    beğendiğine sevinindim teşekkürler.
    tabii çok şey sormuş olmazsın:)
    ilk 2 sıra dikilebilecek gibi boncuk şeklindeydi. 2 sırayı dikerek keçeye tuturdum. son sıradaki inciler ise yarım ve yapıştırılabilecek şekildeydi. onları da "uhu strong" isminde çok güçlü bir yapıştırıcıyla keçeye yapıtırdım.

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel bayıldım yaa ellerinize sağlık:) Çok şık ve asil... Sakıncası yoksa cameoyu nereden satın aldığınızı öğrenebilir miyim, nerelerde bulabilirim acaba?
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun