29 Haziran 2011 Çarşamba

YKK'nın Altıparmak Fethi Açançiçek İÖ.Okulu ve Kapkara Camdan Kelebek'e Sürprizi - Fermuar

50 küsür ülkede 200 ün üzerinde fabrikası olan YKK kocaman bir koli dolusu fermuarı okulumuza göndererek harika bir sürpriz yaptı. Bugün koliyi bir gördüm şaştım kaldım. Hazine sandığı gibi bir şey yani benim için. Aslında YKK'dan bize üretim hataları olan fermuarlar geleceğini öğrenmiştim fakat bu kadar büyük ve içinde bu kadar mükemmel kalitede, bizim kullanımıza uygun fermuar olabileceğini düşünmemiştim.Gelen fermuarlarda YKK yazan fermuarı açıp kapamaya yarayan o şeyden hiç birinde yok. Yani işlevi dışında kullanılabilecek şekilde bize yollanmış. E zaten bize de böyle fermuarlar lazımdı.


Dünya pazarının %95 ne sahip YKK  gibi reklama bile ihtiyaç duymayan bir firma durup dururken bunu niye yaptı diye soracak olursanız. Bu yıl 2. dönemin başından itibaren öğrencilerle sadece aksesuar tasarladık. Amacımız yaptığımız aksesuarları satıp Teknoloji ve Tasarım Atölyemizi yenilemekti. Çünkü öğrencilerle ders yaptığımız ortam maalesef ne teknolojik ne de tasarıma yönelik bir şeyler ifade eden bir ortam değil. Bu durumu değiştirmek için tüm 2. kademe öğrencileri kolları sıvadı. 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin tümüne, zümre arkadaşlarıma hatta bazı istekli velilerime de fermuar aksesurların nasıl yapıldığını öğrettim.Sene sonu etkinlikleri için harıl harıl çalıştık. Bursa da metal dişli fermuar patlaması yaşandı resmen.:) Şaka değil gerçekten çok ciddi söylüyorum. Okulca Bursa'daki tüm metal dişli fermuarları tükettik diyebilirim. Bu durumu fırsat bilen bazı manifaturacılar maalesef  1e satıklarını 3e, 3e sattıklarını 5e satmaya başladılar ve benim kafanım tasını attırdılar. Bazılarına kavgaya bile gittim. Neyse ortaya gerçekten çok kaliteli, neşeli, orjinal parçalar çıktı. Fakat yaptığımız  etkinlik sonucunda ve 4 gün okul önünde stand açıp satış yapmamıza rağmen hedeflediğimiz miktarlara ulaşamadık. Bu duruma ve yaptıklarımıza yakinen şahit olan bir öğretmen arkadaşım fermuardan yaptığımız aksesuarlardan söz etmiş kardeşine.  Söz konusu kardeş de YKK Türkiye'nin yetkililerinden biriymiş meğerse! Amacımız ve fermuardan yaptığımız aksesuarlar ilgisini çekip, sempatisini toplayınca hooop bizim okula koca bir koli üretim hatalı YKK fermuarlar geldi. Üretim hatalı demek biraz garip çünkü bana göre hiç kusurları yok:)

İşte böyle bu demek oluyor ki biz önümüzdeki öğretim döneminde yine harika fermuar aksesarlar yapmaya devam edeceğiz, fakat çok daha renkli ve kaliteli fermuarlarla:) YKK SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ:)

Bana gelen maillerde sık sık fermuar aksesuarların yapım aşamaları ile ilgili bilgi isteniyor. Bu demek oluyor ki cuma gününden sonra yani okulum tatil olunca bol bol zamanım olacak. Sizlerle ya fotoğraflı ya da videolu paylaşımlara başlıyabileceğim.Böylece kendi tekniğim hakkında merakedenlere açıklayıcı bilgiler vermiş olacağım.

Şimdilik hoşçakalın :)

7 yorum:

  1. süpersin! o koli bana gelmiş gibi sevindim :)Başarılar diliyorum, öğrencilerine ve sana..umarım hedefinize en yakın zamanda ulaşırsınız. Ben de projeksiyonu olan bir atölyenin hayalini kuruyorum, bütün sınıflarda projeksiyon var ama teknoloji tasarım atölyesinde yok! :)

    YanıtlaSil
  2. Simdiden yeni tasarimlarini sabirsizlikla bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. Oooh, malzeme süper. Kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
  4. neden satışları internet üzerinden de yapmıyorsunuz? üretiminize dair blog veya pasaj üzerinden satış yapsanız belki hedeflediğiniz miktara ulaşırsınız öğrencilerinizle?

    YanıtlaSil
  5. esinspiration,
    bizimde okulda aynı durum var. sınıfların hepsinde bilgisayar ve projeksiyon makinası var fakat teknoloji ve tasarım atölyesinde yok. oraya okulda kimsenin istemediği dolap masa ne varsa onları gönderiyorlar:(

    Lulu,

    Nedret Abla,
    hepinize çok teşekkür ediyorum:)

    Lumos Design,beki önümüzdeki eğitim öğretim döneminde sizin dediğiniz gibi yapabiliriz. bu fikir benimde aklıma geldi fakat resmi bir kurum ve işin içine para girince öğretmenin karışması olmaz. okul aile birliği ve idarecilerin denetiminde olması gerekiyor bu durumun. onlarda iş çıkar diye kabul etmeyebilirler büyük ihtimal. çünkü böyle bişey için milli eğitimden izin almak lazımdır mutlaka.

    YanıtlaSil
  6. Valla benim bile çok sevindim. Helal olsun gönderene.. Hadi bakalım malzeme tamam iş başına o zaman:)

    YanıtlaSil
  7. Valla benim bile çok sevindim. Helal olsun gönderene.. Hadi bakalım malzeme tamam iş başına o zaman:)

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun