30 Kasım 2010 Salı

JÜT İPİNDEN ABAJUR (AYRINTI)



 İzleyicilerimden Minik Kuş,  JÜT İPİNDEN ABAJUR yapımı hakkında daha ayrıntılı bir bilgi istemiş. Fakat o yazımda malzeme ve yapım aşamalarını çok açık bir şekilde anlatmıştım. Bende ampulün nasıl takıldığını göstermek amacıyla topu abajur altlığından çıkararak bir fotoğrafını daha çektim. Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olmuştur. Çalışmanın işlem basamaklarını ayrıntılı olarak bu yazımda bulabilirsiniz.


10 yorum:

  1. ben de de var bu ipten adını bilmiyodum ama :) yapabilirmiyim ki acaba .çok şık farklı olmuş.emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. yapabilirsin tabii ki ebruli. ipi deniz topuna sararken önceleri zorlanabilirsin, biraz kayıyor ama ip sarıldıkça iş kolaylaşıyor.

    YanıtlaSil
  3. valla ben bu ıpten degılde yunden yapmıstım ama bıseye benzemedım hep tutkal kalıyo uzerlerınde zorda kuruyo neredeyse bı hafta durdu ama yumusaktı :(ama bu guzel duruyor nasıl yaptın?

    YanıtlaSil
  4. sanırım sizinkinin tutkalı azmış. yoksa 1 gecede kuruyup kemikleşmesi gerekirdi. Benim yaptığım çalışma gayet sert ve biçimli duruyor. sanırım 4-5 sene olmuştur yapalı o günden beri hep salonumda kullanıyorum bişey olmadı. yapım aşamalarını yazıdaki linke tıklarsanız okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. bunu kaçırmışım çok güzel ya iplerimi aldım ama hala yapamadım...

    YanıtlaSil
  6. :)aynen benimde ipim hazır çünkü bundan bir tane daha yapmak istiyorum yapım aşamalarını tek tek fotoğraflamak için ama fırsat bulamıyorum.
    15 günlük tatilde yaparsın belki:)

    YanıtlaSil
  7. e pekı kuruyunca benımkınde hep tutkal belı ldu beyaz beyaz sızınkınde olmadımı?

    YanıtlaSil
  8. yo kesinlikle tutkal belli olmuyor. zaten fotoğraflardan da belli oluyordur. sadece ip görünüyor bende. sanırım sizin seçtiğiniz tutkalda sorun olabilir. markası neydi sizin kullandığınızın?

    YanıtlaSil
  9. Bende bu çlışmadan yapmak istiyorum da ben iki yazınızı okudum fakat bir noktasını anlamadım..:( şey hani balonu çıkaracağız ya içinden nasıl olacak onu kestik yhada balonunu patlattık diyelim tutkal yapışmayacakmı ki bu balona nasıl çıkacak içinden??? bide herkes dior ki tutkal belli olur sizin kullandığınızın markası neydi acaba :) şimdiden teşekkür ederim :)(qamze)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selamlar Gamze. tutkal tabii ki biraz topa ya da balona yapışıyor. ama balonu patlattıktan sonra ya da topun tıpasını açtıktan sonra yavaşça sönecek. yapıştığı yerlerde de siz şiş ya da uzun bir kalem kullanarak yapışan yerleri toptan ayıracaksınız. çok kolayca çıktığını göreceksiniz.

      ben her yerde bulabileceğiniz beyaz ahşap tutkalı kullandım. hani boyacılarda beyaz plastik kavonozda satılanlardan. fakat markasını hatırlamıyorum.

      Sil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun