28 Mart 2009 Cumartesi

İLKBAHAR GELDİ


İlkbahar geldi...Dışarıda kuşlar cıvıldıyor ve içimde bir neşe var.
10marifet'e ki SeSi' nin Kapı Süsleri... ve Etsy'deki bu sevimli kapı süsünü gördükten sonra boş durur muyum hiç?Bende kendi kapı süsümü yaptım hemen.
Bunu bir arkadaşıma hediye edeceğim fakat kendime sarmaşık dallarını beyaza boyayarak rengarenk cıvıl cıvıl bir kapı süsü daha yapmayı düşünüyorum. Sonra sırada annem, kardeşim, anneannem, teyzem ve yengem var. Anlayacağınız işim çok:)


Çalışmayı nasıl yaptığıma gelirsem, 3 adet kuru sarmaşık dalı buldum ve onları saç örgüsü şeklinde ördüm. çelenk şekline gelmesi için daire şeklinde kıvırdım ve artan uzun parçayı dışarı doğru uzun kalması için serbest bıraktım. Çalışmada kullanmak için rengarenk boncuklar, organze kurdaleler, püsküller, düğmeler,renkli teller aldım. Onları seçmek de ayrı bir keyifti. Şimdi onlarca kapı süsü yapıcak kadar malzemen ve içimde büyük bir heves var. Yürüş yaparken elimde bir makas kuru asma ve sarmaşık dallarına göz dikerek yürüyeceğim bir süre muhtemelen:)

Bu kurbağa buzdolabı magnetiydi fakat mıknatısı kopup kaybolmuştu. Bende atmaya kıyamamıştım. Onu birgün bir yerde mutlaka kullanacağımı biliyordum. Kısmet bu çalışmayaymış. Evdeki yapma çiçeklerimdende bir çiçek ve 3-5 yaprak yolmak zorunda kaldım maalesef. Ama sonuçta beni çok keyiflendiren bir sonuç çıktı. Mutluyum huzurluyum. Yine olsa yine yolarım ve yolacağımda. Çicek, kurbağa ve yaprakları silikonla dalların üzerine yapıştırdım. Yeşil bir yün parçasını dalların etrafından gelişigüzel doladım ve bu iple küçük bir fiyonk yaptım. Takı malzemeleri satan bir dükkandan renkli organze kelebekler almıştım. Onlardan birinide dalların üzerine kondurdum.
İşte ortaya böyle bir kapı süsü çıktı.


6 yorum:

  1. kurbağaya bayıldım çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. gerçekten cok güzel olmuş tebrikler :))

    YanıtlaSil
  3. Yeni bi şeyler ekleyene kadar geçmişi dolaşiim :) Ay bayıldım ben bunaaaa.çok şeker yapmışsın yaaa.harikasın vallahi.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler ebruliciğim.snobahar geldi yine biyerlerden böyle kuru dallar bulup bu kapısüslerinden yapmalıyım.
    bence bu sıralar sende etrafta kuru dallar bakın.hem çok kolay hem de yapması çok zevkli.

    YanıtlaSil
  5. Durucum kuru daldan bol ne var benin bahçee.Bol bol da kozalak var,sen olsan neler yaratırrsın kimbilirrrr :)

    YanıtlaSil
  6. Eskilere dönüş yaşıyorum şu anda :)
    ve buna bayıldım.

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun