29 Aralık 2010 Çarşamba

ADSIZA CEVAP


Yaptığım çekişilişle ilgili bir arkadaşımızdan beni üzen bir yorum aldım.ÇEKİLİŞ 78 KİŞİ arasında yapıldı.Yorum yazanlar arasından 10 kişiyi elemek durumundaydım çünkü bana maillerini isim ve soyadlarını bırakmadan sadece hediye istediklerini belitmişlerdi. bu 10 kişi arasından birkaç kişininde blogu olduğu halde profillerine erişilmiyordu. onlarıda eledim. Geriye 78 kişi kaldı.. Çekilişin başında da söylediğim gibi rangom.org u kullanarak talihlileri belirledim. İlk talihliyi  yani 18. sıradaki suhubayı belirledikten sonra sonra geriye 77 kişi kaldı ve diğerlerini de sırayla çekiliş yaparak belirledim. Listeden her defasında bir kişi eksildiği için her defasında sıralamada değişti haliyle. Suhuba dışındaki diğer 4 çekilişin random org daki görüntüsünü almadım. Çünkü gerçekten zaman alıcı bir durum.Fakat random org kullanarak yaptım.Yaptığım çekilişte hiç bir şekilde şaibe yoktur bilginize. Bu çekişi ilk kez yapıyor olabilirim fakat nasıl yapıldığını gayet iyi biliyorum.

Ayrıca çekilişe katılmak için blogunuz olmasına, beni takip etmenize ya da bir yerlerde blogumu duyurmanıza gerek yok demiştim haklısınız.  Zaten sıralamada ad soyad ve mailini yazarak hediye istediğini belirten bir çok adsız vardı. Sanki onları liste dışı bırakmışım gibi bir yorum yazmışsınız. Asıl bu çok şaibeli bir yorum olmuş. Gayet iyi niyetle,HİÇBİR YAPTIRIMIM OLMADAN ve KARŞILIKSIZ verilen bu hediyelerin sonucunda bu şekilde bir yorum almak beni şaşırttı ve üzdü.Çünkü ben HEDİYE veriyorum. Hediye karşılıksız verilir diye öğrendim ben. Blogumu tanıtın diye kampanya düzenlemiyorum. Öncelikle bunun anlaşılmasını istiyorum.

ADSIZ YORUM ŞÖYLE:
Adsız dedi ki...Blogum,facebook hesabım yoktu ,bu şart değil diye katılmıştım çekilişe.Çekilişi random orgdan mı yaptınız,isimleri bir yere yazıp sizmi çektiniz bunu söyleyip açıklarsan çok seviniriz kelebek.Şaibeli bir durum kalmasın orada çünkü her blog yaptığı çekilişin random org fotosunu yayınlayarak sonuçları açıklar.
Bunu samimiyetine güvenerek ilk kez yaptığın için tecrübe edinmen için ve tüm iyiniyetimle söylüyorum.
Esra K.

Sevgili Esra, umarım açıklamam seni tatmin etmiştir ve aklındaki şaibeler silinmiştir.İlk çekilişin görüntüsü yukarıda.Diğer görüntüler maalesef yok. Çünkü üşendim ve o kadar zamanın yok açıkçası. Her defasında sıralama değiştiği için ayrı ayrı görüntü almanın ve liste yayınlamamın ne kadar zor olabileceğini bir çekiliş düzenleyip sende tecrübe edebilirsin istersen. İster şaibeli de ister deme. Benim vicdanım son derece rahat Bir daha böyle bir çekiliş yaptığımda sadece gmail hesabı ve blogu olan kişilerin katılmasını rica edeceğim zaten. Tabii bir de blogu olup da profili uygun olan kişileri. Böylece bu tür sorunlarda ortadan kalkar.

Not: şimdi yorumlara baktım 2 kez hediyeleri istediğine dair yorum bırakmışsın.birincisinde
esra dedi ki...
ben de dahil olmak istiyorum bunaaa :)
ikincisinde mailini verdiğin için seni listeye yazmıştım. Fakat maalesef çekişte sen çıkmamışsın.

SEVGİLER:)

Bu arada hediyelerin hepsi yola çıktı. Yeni yılda herkes hediyesini almış olacak. Çok mutluyuuuum:)

10 yorum:

  1. Arkadaşım ben inanıyorum ki kesinlikle çok adil bir çekiliş yapmışsın.600.izleyen olarak benim hediye kazandığımı yazdığında çok şaşırmıştım.Böyle bir süprizden haberim yoktu.Bloguna ilk olarak gelmiştim.Çok beğendim izlemeye almak istedim.Uğraşıların için seni takdir ediyorum çok emek veriyorsun.
    Bu arada Süpriz hediyeni aldım,bir beklerken iki adet hediye göndermişsin.Birbirinden güzeller,bakmaya kıyamadım.Çok temiz ve güzel çalışmalar ellerine, herşeyden önemlisi yüreğine sağlık.2011 in ilk hediyesini senden almış oldum.Umarım Yeni yılda herşey gönlünce olur.Çok Teşekkür ederim Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler canım:)
    ben şimdiye kadar 200. 300. izleyicime hediyelerimi kimselere duyurmadan verdim. 400.ye de verecektim fakat bana adresini gönderdiği halde maillerim silindi ve adresi yok oldu sonrada ben kim olduğunu bulamadım onun:( 500. de ayağım kırıldığı döneme geldi o da arada öyle kaynadı.onun yerine bu yılbaşı çekilişini yapayım demiştim işte.
    sen yıl başı dönemine denk geldiğin için seninkini duyurdum ama:) bundan sonrada şanım yürüsün diye böyle şeyleri duyuracağım:)))

    hediyelirini beğendiğine çok sevindim, gülegüle kullan canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. ben esra arkadaşıma katılıyorum ve kesinlikle kötü niyetle yazmadıgına yürekten inanıyorum...bi ara aynı şey benim de başıma geldi. aynısı olmasa da benzer bi dilekte bulunmuştuım hatta ne dediğimi de söyleyim; hediye çekilişi yapan bi arkadaş, bizden illede izleyicim olmanız gibi şartlar istemiş, ki izleyicisi olmasam da hergün girer okurdum kendisini.... ama izleyicisi olmayanlar kampanyaya katılamazmış....üzüldüm gercekten ve bunu dedim diye suursuz düşüncesiz insanlar bana neler yazmış bilseniz.amaç hediye almaktan ziyade paylaşım burda fakat insan ayırt etmek niye anlamış değilim.... sizin sayenizde bende burda sesimi duyuruyorum bu fırsatı bana verdiğiniz için teşekkür ederim....cok sevgilerimle.n.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili n hediye verilirken şartlar koşan bloglar var ve onlar haksız demiyorum sonuçta herkes daha çok izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. amaçları hediye verirken tanıtılmaksa tabii ki o şartları koşacaklar. fakat benim buradaki durumum farklıydı. ben tamamen şartsız bir çekiliş yapmıştım.

    YanıtlaSil
  5. evet ben sizi anladım zaten,size suç bulmuyorum sadece sesimi burda ben de duyurmak istedim... diğer konuya gelince şart koşarak hediye vermek bence kesinlikle yersin, o zaman izleyicisi olmadan onu hergün takip eden arkadaşlara biraz haksızlık olmuyomu elinizi vicdanınıza koyun....bunu dile getirmek istedim.... cok saolun fırsat verdiniz....

    YanıtlaSil
  6. tabii ki sizde kendi açınızdan haklısınız. aslında ara sırada karşılıksız yani blogları izlemeye alamayanlar içinde yapılmalı bu tür etkilikler. ama tabii bu blog sahibinin insiyatifine kalmış.büyük bir çoğunluk maalesef bunu uygulamaz.

    YanıtlaSil
  7. evet dogru...ama sonuçta iş hediye vermekten cok yine menfaate dayalı oluyo :(( çok üzücü:(( neys eboşverin, üzücü şeyler işte....bu arada msjlarımı silmeden yayınladıgınız için cok ama çok teşekkür ederim size de.... sizi de severk takip ediyorum çizginizi hiç bozmayın,sevgilerimle :)))

    YanıtlaSil
  8. meslektaşım sevgili kelebek.
    Bende blogsuz ve facebooksuz ama iyi bir blog okuyucusu olarak bazı blogların bu şartlarla hediye vermesini çok yanlış bulup katılamazken senin bu güzel girişiminle biz blogsuzlar şansımızı deneyip adımızı duyurma fırsatı bulduğumuz için sana sonsuz teşekkür etmemiz gerek.Bize abuk subuk şartlar ve dayatmalarda bulunmadan hediye şansı vermen çok taktir edilesi bir jestti.Bunun kalbinin güzelliğinin ürettiklerine,öğrencilerine,emeklerine ve yüzüne yansıdığının göstergesi olarak görüyorum açıkcası.Güzel insan her türlü güzel oluyor bence.Ben kazanan arkadaşlar adına çook sevindim ve onların heyecan ve sevinçlerini resmen hissettim,hepsi güle güle kullansınlar hediyelerini.

    Doğrusunu istersen büyük bir beğeni ile seni hergün takip edipte -ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.-uyarıdan dolayı yorum yazamamak benim için bir işkence idi:)Bu hediye çekilişi ile sana ilk kez yorum yazma ve hediye şansı yakalama fırsatı için yine yine teşekkürler.Tabii sen bilirsin ama lütfen kendini bilmez bir kişi yüzünden bir sonraki çekilişlerde biz blogsuzları dışarda bırakma kelebek:(
    Nur
    nuralaca06(ET)gmail.com

    YanıtlaSil
  9. sevgili Nur:)
    bundan sonra adsızda olsan bana istediğin kadar yorum yazabilirsin o uyarım kötü niyetle yaklaşıp abuk sabuk yorum bırakmak isteyenleri caydırmak amaçlı bir not. yoksa küfür içermeyen her türlü adsız yorumunu yayınlıyorum. sen o notuma aldırış etme ve beni yorumlarından esirgeme.
    ilgine ve güzel sözlerine çok teşekkür ediyorum.
    bir dahaki çekiliştede kıyamazdım ben zaten. ad soyad ve mailini bırakan herkesi çekilişe dahil ederim canım.

    YanıtlaSil
  10. hmmmm havada alınganlık rüzgarları mı esiyor acaba:)
    (tüh yaa kaçırmışım çekilişi:( kazananlar güle güle kullansınlar )

    ben çekilişimi gayet iptidai bir şekilde kağıt kalemle yapmıştım :D daha önce tanımadığım bir blogger arkadaşa çıkmıştı. Ama facebooktan katılan tanıdığım insanlar da vardı çekilişte, acaba onlar çıkarsa şaibe var diye düşünülür müydü bilmiyorum, benim dürüstlüğüme inanmayanlar takip etmesinler blogumu diye dimi ama:)

    (bu arada hediye ile tanıtım kampanyası ayrımına da katılıyorum;) iyi geceler )

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun