11 Aralık 2010 Cumartesi

BİR T-SHIRT HİKAYESİ

 Size bir t-shirtün boyama ve süslenme hikayesini anlatıcam. Bu t-shirtü ilk gördüğümde boya beni boya beni diye bağırıyordu. L hatta bazen XL  t-shirt giymeme rağmen M beden olan bu t-shirtü aldım. Öyleyse bende boyayıp, süsleyip izleyicilerime hediye olarak veririm diye düşünmüştüm. Çünkü bu t-shirtü mutlaka boyamalıydım:) Geçen ilk bahar izleyici sayım 500'e yaklaşıyordu. Amacım 500 kişi olunca bunu sizlere hediye etmekti. Fakat ne oldu...? Benim ayak bileğim kırıldı... Uzun bir süre blogdan uzak kaldım ve ben geri dönünceye kadar izleyici sayısı 500'ü çoktan geçti. Bu hediyenin bir anlamı kalmadı. Öyle oluncada bu t-shirt Faber Castell Textile Marker ile üzerine desen çizilmiş halde bir kenarda beklemeye başladı. Şimdi yeni yıl yaklaşıyor ve ben size bir hediye vermek istediğim için t-shirt tekrar gündeme oturmuş oldu:) T-shirt ve vereceğim diğer hediyelerle ilgili post bu yazımdan sonra olacak. T-shirtü ve diğer hediyeleri isterseniz bundan sonra yazacağım yazıya mesaj bırakırsınız.
Amacımı açıkladıktan sonra yapım aşamalarına geçiyorum artık.


T-shirtün düz gri halini fotoğraflamamıştım maalesef. Hikayesi buradan başlamak zorunda o yüzden. Bu hali tamamen serbest bir şekilde içimden geldiği gibi Faber Castell Textile Marker ile çizim yapılmış hali. Üzerindeki çizimi yaparken benim  DOLLY DU 'lardan esinlendim tabii ki. Geçen ilkbaharda t-shirt bu durumdaydı.

pebeo - Setacolor Kumaş Boyaları 'nı kullanarak çizimi renklerdirdim ve ince fırçamı kullanarak siyah renkle kontür geçtim. Boyama kontür işi bittikten sonra kumaşı tersten buharsız bir ütüyle ütüleyip boyayı sabitledim.


DOLLY DU'ları boyarken küçücük bir alanda çalışıyorum. Burada kocaman bir alanda özgürce çalışmak, boyama yapmak gerçekten çok zevkliydi.

Boyama işi bitince sol omuza irili ufaklı inciler işlemeye başladım. Bu fikri  Twist'in bu sezon koleksiyonunda olan bir sweat shirten esinlendim itiraf ediyorum. Penye aynı kalınlıkta ve modeldeydi. Sadece onun boyu daha uzundu ve her iki omuzda da inciler işlenmişti. Hatta kendime almak istedim ama sonra "yok ya bu tarz bir penye bulup ben aynısından yaparım." deyip vazgeçtim, almadım. Neyse biz işimize dönelim.

İnciler işlendikten sonra böyle cici bir görüntü oluştu. En sonunda da desenle omuzdaki incileri bütünleştirmek adına kızın saçına incilerden bir toka işledim. Böylece sizin için hazırladığım yeni yıl hediyem bitmiş oldu:)


İşte bir t-shirtün ve yeni yıl hediyemin hikayesi de böyle sona eriyor. Bir sonraki yazım yeni yıl hediyelerimle ilgili olacak büyük bir ihtimalle. Hazırlılkı olun, sizin için özel ve gerçekten emek vererek hazırladığım hediyelerim olacak.

Sevgiler...

24 yorum:

  1. Çok ama çok başarılı olmuş..inci fikri şahane:)
    ellerine saglık..kazanan da güle güle giysinn

    YanıtlaSil
  2. Bu dehşet olmuşşşş bayıldım :)

    YanıtlaSil
  3. bir sonraki hediye yazıma istiyoruuum da istiyorum de o halde:) belki sana çıkar canım.

    YanıtlaSil
  4. Girls-On-Blog, beğendiğne sevindim, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuş süper... Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. biliyorum bunda değil ama ben yine de istiyorum da istiyoruuuuum :) Durucum bu arada hediye post unu yazınca face ten de duyurursun di mi malum takip ettiğim o kadar çok elemeği blogu var ki bazen unutabiliyorum :) tekrar tebrikler süper bir bluz olmuş...

    YanıtlaSil
  7. herzamanki gibi özenli ve temiz bir çalışma olmuş piyasada faberin tekstil kalemini bulamadım bir türlü kızıma mickey mouse ve minişli t shırt sözüm var.Sen nerden alıyorsun net olarak tavsiye edeceğin bir site var mı.

    YanıtlaSil
  8. şahane olmuş, bende bu aralar tshirt boyama telaşı içerisindeyim ama ne zamana biter bilemiyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Pisinaz;
    facebook,twiter,blog her bir yerden duyurucam sen hiç merak etme:)

    Mayka, ben o kalemleri bursa sanatsal kırtasiye'den almıştım.büyük kırtasiyelere bir bakın derim.

    yetenek-sizin,
    seninkide bitince bizimle paylaş canım, merak ettim.çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. bir canlılık gelmiş eski halinden eser kalmamış emeklerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. süper.onun o pembiş dudaklarını yerim:)
    hediyeleri sabırsızlıkla bekliycem.

    YanıtlaSil
  12. Harika olmuş bayıldım bayıldım... İncilerle daha bir şık durmuş emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok şeker olmuş. Bana küçük, kızıma büyük gelir, yoksa çoktan bağırmıştım ''beni de yaaz'' diye. Bedenine uyacak birine gitsin. Ellerine sağlık. Süpersin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. sevimli hayat,
    çok teşekkürler:)

    ebrulikedi, şu an yapılıyorlar:)

    Nergiz;
    beğendiğine sevindim.

    Nedret abla; bu kızına büyük gelmez. bir dahaki postta ölçüleride yazıcam ama zaten bol ve salaş durması gerekiyor bunun. üzerine oturmamalı yani.

    YanıtlaSil
  15. Güzel bir çalışma elinize sağlık...
    <:))

    YanıtlaSil
  16. :)beğendiğine sevindim.
    bir sonraki yazımda "istiyorum da istiyorum" demeyi unutma:)

    YanıtlaSil
  17. Waaawwww çok beğendim süper elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Enfes canım çizim böyle yapılır işte!

    YanıtlaSil
  19. teşekkürler Eda'cığım seni özledim uzun zamandır konuşamadık. sevgiler öpücükler:)
    yeni yazdığım yazıya yorum bıraksana hediyelerden biri belki sana çıkaaar:)

    YanıtlaSil
  20. çizime hayrankaldım..aslında diğer beyaz t-shirt'ler üzerine çalıştığınız desenlerde çok güzel olmuş.ellerinize sağlık..yapımı konusunda bende bir iki zamandır araştırıyordum bu el emeği boyama t-shirt'leri...sanırım sayenizde daha detaylı olarak ve gönül ferahlığı ile çalışabiliceğim...tekrar ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun