22 Ağustos 2009 Cumartesi

Hobi Odam


Sonunda aradığımı kolayca bulabileceğim şekilde düzenlenmiş bir hobi odasına kavuştum.
Farklı boy ve şekillerde bir sürü kutu içindeki malzemelerimi özgürlüğe kavuşturdum.
Onlara yeni raflar, şeffaf kutular, askılar, magazinlikler aldım. Böylece hepsi gözümün önünde ve ne nerede biliyorum artık. Aslında gönül isterki yayla gibi geniş, bol ışık alan bir oda olsun ve o odayı düzenlemek içinde kabarık bir cüzdan olsun. Öyle bir durum olmadığına göre yavaş yavaş eksiklerimi tamamlayarak istediğime kavuşacağım.
İKEA atraksiyonum sonucu oda da baya köklü bir değişiklik yapmış oldum aslında. Eski halini bir görseydiniz arkanıza bakmadan kaçardınız. Kutu kutu kutu...
Her yer içinde ne olduğu dışından belli olmayan kutularla doluydu. Kutuların içinde yine kutular ve torbalar içinde malzemeler vardı. Köşede bir yerde dergilerden roma sütunu oluşturmuştum. Bir iş yapmaya kalktığımda işi yapmaktan çok malzemeleri bulmaya daha fazla zaman harcıyordum. Bazende istediğimi bulamayınca aklıma gelen işi yapmaktan vazgeçip başka bir şey yapıyordum. İşte böyle kaos ortamı hakimdi hobi odama. Çok şükür biraz olsun istediğim düzene kavuştum. Yavaş yavaş diğer eksiklerimide tamamlayıp sevimli bir oda haline getirmeyi düşünüyorum burayı.


Bu duvara monte edilen şefaf kutulara bayıldım. Sanırım fiyatı 8.5TL.civarındaydı.
İçine ne koyduğumu görüyorum en güzelide bu.


Sesiber'in hediye ettiği turkuaz-yeşil iğnedenlikde oraya pek yakıştı.) Teşekkürler Sesiberciğim. Yanındaki beyaz sepette de iğne ve makaralar var. Sepeti ben beyaza boyamıştım çok eski birşey aslında. Kırmızı beyaz puanlı kalemlik annemin hediyesi, matruşkalar kardeşimin rusyadan getirdiği hediyelerden, siyah çerçeve kendime aldığım bir hediye. Orası hediye köşesi gibi bir yer oldu aslında:)
Dc-fiksle kutuyu kapladım ve bir çubuğun içine makara şeklinde kurdalelerimi sıraladım.Kutuya kurdeleleri rahatça çekip çıkarılabileceğim ince,uzun bir delik açtım. Bu da baya işime yarayan kullanışlı bir kutu oldu.

Bu da teyzeciğimin bana hediye ettiği "sew land" marka mini dikiş makinası. Dikiş konusunda henüz pek şakıtamasamda zor işler yapmadığım için bana yetiyor. Örneğin yeni başladığım baykuşumun gövdesini bu makinayla diktim. Çok da sağlam oldu.
Dikiş makinasının arkasında görülen magazinliklerin içinede yerden tavana doğru roma sütunu oluşturmuş olan dergilerimi yerleştirdim. 10 tanesine ancak sığdılar. Böylece o görüntü kirliliğide ortadan kalkmış oldu.
İşte şimdilik yaptığım değişiklikler bu kadar. Oda ya farklı düzenleme şekilleri ve eklemeler yaptıkça anlatmaya devam ederim.

Şu görmüş olduğunuz nadide eser hobi odam için değil salonum için aslında.
Bu çerçeveyide İkea'dan 49TL.ye aldım. Plastikten yapılmış basit bir şey ama şekli çok hoşuma gidiyor. Salonda siyah çerçevelerle oluşturacağım duvar dekorasyonun en nadide parçası sayılır. Buradaki yazımda nasıl bir düzenleme yapacağımdan ayrıntılı olarak sözetmiştim.

17 yorum:

  1. güle güle kullan yeni odanı.kurdelelik olan kutuyu çok sevdim.işlevsel bişey.bu odada keyifle yeni işler yapman dileğiyle

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler ebrulikedi:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben hepsine bayıldım :) Dikiş makinem bozuldu,tam hız veriyodum bi şeylere,parça bekliyorum şimdi.Kutular çok güzelmiş.Derli toplu her şey elinin altında.İyi çalışmalar canım :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler ebruli.evet artık daha bir zevkle çalışıyorum.

    seninde umarım makinanın parçası en kısa zamanda gelir.bişey yapmak isteyip eli kolu bağlanınca insanın sıkıntı olur.
    sevgiler öpücükler:)

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullan.Çok güzel düzenlemişsin gerçekten.Darısı başıma.

    YanıtlaSil
  6. sana yetiyor mu? yetiyor. o oda sana ve ıvırzıvır hobılık malzemeler ıcın mı? evet. orada kendını mutlu hıssedıyor musun? evet.;) e o zaman gülegüle kullan, güzel güzel şeyler üret, rahatla..;):)
    kurdele-kurdela (artık hangısı doğru yazım aklım karıstı) kutusu çok işlevsel ve harıka bır fıkır..:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. benim odanın durumuda vahim topluyorum sonra karman çorman bende ikeaya ugrayayım bari :) çok güzel olmuş güle güle kullan çok güzel tasarımlar yap inşallah

    YanıtlaSil
  8. büyük oda olunca insan yine elinin altındakillri bulmakta zorlanıyor bence bu oda sandalyenden kakmadan herşeyi elinin altında bulabileceğin şekilde olmuş en güzel çalışmalarını burada devam etmen dileğiyle kurdale kutusu fikri çok hoşuma gitti şeffaf raflarda iyi fikir olmuş çok uğraşmışsın belliki ama değmiş doğrusu

    YanıtlaSil
  9. Düzenli insan kurdela kutusu bile var valla helal sana bende deli gibi her kurdelayı ayırıyorum tek tek hahah :) oh yaratıcılığın tavan yapsın bebeğim

    YanıtlaSil
  10. neduk;
    benim aklıma bir fikir geldi. Oğlunuzu evlendirip onun odasına kurulun hemen. o kadar oyuncak oraya sığdığına göre harika bir hobi odası olacağa benziyor orası:)
    nasıl fikir ama?

    Rumeysa;
    çok teşekkürler canım. bende "kurdale" yazıp durdum bu yazımda ama doğrusu "kurdele"ymiş.
    Türk Dil Kurumu öyle dedi:)

    MAYdesinorg;
    çok teşekkürler.gerçekten uğra mutlaka. bir sürü fikir geliyor insanın aklına orada.

    ayliz;
    çok teşekkürler canım. ufacık tefecik ama benim odam di mi ama:)

    stil direktörü;
    çok teşekkürler.
    canım aslında çok düzenli titiz biri değilim ama bu işlerle uğraşıyorsak mutlaka karışıkta olsa bir düzen tuturmamız gerekiyor.yoksa bana afaganlar basıyor.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel düzenlemişsin odanı, güle güle güzel işler yapasın orada. Şeffaf kutular gerçekten kurtarıcı oluyor. Kurdele kutun da çok işlevsel olmuş, bayıldım.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel , derli tplu görünüyor. Benim henüz bu kadarcık da olsa bir hobi odam yok. Dikiş makinam, kumaşlarım ve bilimum ıvır-zıvır misafir yatak odası olarak kullandığımız bir odada ikamet ediyorlar. Gerçi benim o odayı yavaş yavaş ele geçirmek gibi hain planlarım var ama koca duymasın ;p
    Ay çenem düştü! Hadi güle güle kullan şeker ;))

    YanıtlaSil
  13. cok olmus yapali.artik alismissindir bile. ama pek guzel olmus, sicacik.

    YanıtlaSil
  14. Antigone;
    o halde darısı senin başına diyeyim, teşekkürler:)

    firfir;
    evet çok alıştım.burada zamanın nasıl geçtiğini anlmıyorum bile.

    YanıtlaSil
  15. kudele kutusuuu süper olmuş:))

    her hobi aşığına böyle bir oda lazım:))

    bayıldım:))

    YanıtlaSil
  16. Iyi akşamlar. Dikiş makinenizin aynısından bendede var. Çalışıyor fakat dikiş yapmıyor. Kullanma kılavuzu varmıydı aldığınızda. Teşekkürler

    YanıtlaSil

ADSIZ adı altındaki yorumlar yayınlanmayacaktır, bilgilerinize.

Kapkara Camdan Kelebek

Beni Koruyun